Mijn naam is Tineke van Dooren. Na het voltooien van mijn opleiding vakbekwaam hovenier, met als specialisatie tuintekenen, ben ik in 2009 gestart met mijn eigen tuinontwerpbureau vanDoorenTUINEN. Ik houd mij nu zelfstandig bezig met het ontwerpen en inrichten van tuinen.

Ideeën – wensen

Ik kom bij je langs voor een kennismakingsgesprek en om inzicht te krijgen in je wensen en eisen betreffende de nieuwe tuin. Wat vind je mooi en wat wil je in je tuin doen en beleven. Daarnaast bekijk ik de huidige situatie en maak ik foto’s.
Ook kun je een kijkje nemen op mijn Pinterest pagina om al ideeën op te doen.
De plattegrondtekening (op schaal) van je woning en perceel zijn zeer  bruikbare documenten. Mocht er geen plattegrond aanwezig zijn, dan kunnen we het perceel gezamenlijk inmeten.
Tijdens het kennismakingsgesprek geef ik een prijsindicatie voor het ontwerp. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en de vorm van het perceel en je wensen. Het is ook mogelijk om alleen een schetsontwerp of alleen een beplantingsplan te laten maken. 

tuinontwerp van Dooren Tuinen

3D tuinontwerp

Na het eerste gesprek maak ik enkele schetsontwerpen in 3D. Hierin vind je een voorstel voor de vorm, indeling, materialen en een indicatie van de planten. Deze schetsen worden uitgebreid besproken en door mij toegelicht. De op- en aanmerkingen die uit dit gesprek naar voren komen worden verwerkt in het definitief tuinontwerp en beplantingsplan.

Plattegrond en indeling van de tuin 

Als het ontwerp klaar is maak ik een nieuwe afspraak om het plan te presenteren. Het tuinontwerp wordt altijd op schaal, in kleur en goed leesbaar uitgevoerd. Het gaat hierbij om een plattegrond van de nieuwe inrichting van uw tuin, denk daarbij aan looppaden, terras(sen), vijver, hoogteverschillen, verlichting en speelvoorzieningen. Wanneer nodig, wordt het ontwerp voorzien van detailtekeningen ter verduidelijking van constructies, opbouw en details.

Uitzettekening met maten en afstanden

Voor de aanleg van het tuinontwerp, is een goed matenplan onontbeerlijk. Je ontvangt een tekening waarin alle basiselementen (bestrating, gazon, borders, tuinhuis etc.) zijn ingetekend, met de daarbij behorende maten en afstanden. Ook is het mogelijk om een lichtplan te ontvangen.

Tuinontwerp van Dooren TUINEN

Beplantingsplan

Het beplantingsplan is een gedetailleerde tekening waarin plantvakken worden aangegeven en het aantal planten dat per plantvak dient te worden gebruikt. Je ontvangt een extra map met daarin aangegeven: de soorten planten, hun specifieke kenmerken en onderhoudsadvies. Foto’s van planten worden toegevoegd.
tuinontwerp modern vanDoorenTUINEN

De aanleg van de tuin

Het ontwerp samen met het beplantingsplan is de ideale basis voor de aanleg van je droomtuin. In principe kan je tuin het gehele jaar door worden aangelegd, behalve in tijden van vorst. Het voorjaar en/of najaar is de beste periode voor het beplanten. Indien je zelf de tuin aanlegt, maak ik hiervoor een handleiding. Het is ook mogelijk dat ik alle planten bestel en laat afleveren. Vanzelfsprekend ontvang je hiervan vooraf een offerte. Met behulp van de ontwerptekeningen kun je zelf offertes aanvragen bij verschillende hoveniers / bestratingsbedrijven.

Tuin verder inrichten

Ik kan ook advies geven bij de inrichting van de tuin, of het nu gaat om buitenpotten, buitenvuur, waterelementen en/of tuinmeubilair.
Ik werk samen met ADEZZ, Capi Europe, Tierra outdoor. Vraag vrijblijvend naar voorbeelden, prijzen en plantadvies voor in de potten.

Potten voor buiten, Capi Europe